Snart arrangeras ett e-sportläger i Örebro

Nu arrangeras snart det femte e-sportlägret Respect All, Compete. Målet är att skapa en mer positiv miljö inom e-sporten och den här gången är det storspelet Hearthstone som gäller. Lägret genomförs måndag eftermiddag 31 oktober och slutar torsdag eftermiddag 3 november. De kommer att hålla till på Kulturhuset Scenit.

– Vi ser ett ökande engagemang för e-sporten från både föräldrar och politiker. Respect All, Compete ligger oss varmt om hjärtat och det är otroligt kul att det nu är dags för Örebro där utvecklingen inom e-sporten har kommit långt. Det är en av få svenska städer som har ett e-sportgymnasium, säger Johan Wahlberg, marknadschef på Inet.

Denna gång är även två andra Sverokföreningar engagerade, TOPS Esport och Örebroföreningen TuPlay som arrangerar Örebros största LAN som går av stapeln 11 november. Även där är Inet huvudsponsor. Föreningarna kommer hjälpa Respect All, Compete med bland annat volontärer. Under lägren får ungdomarna spelträning och delta i workshops om normer och hur e-sporten kan bli mer välkomnande för alla.

Under lägren visar ungdomarna stort engagemang och intresse för hur de kan bidra till en tryggare och öppnare e-sport. Inet värderar samarbetet med Sverok högt, ungas spelande och trygghet på nätet är något som det behöver pratas mer om.

– Vårt samarbete med Sverok är väldigt givande, de står för sunda värderingar och bidrar till att minska näthat och göra gaming mer synligt i samhället. E-sporten som fenomen har de senaste åren exploderat och vi är stolta över att bidra till den utvecklingen. Det är viktigt med engagemang på alla nivåer, säger Johan Wahlberg.

,