Nu finns Katrinelunds färskkorv i butik – snart äppelmust till försäljning

anders-j-katrinelund

Nu finns Katrinelunds egen färskkorv i utvalda butiker i och utanför Örebro. – Det är bra grejer i, ordentligt kryddat och gjort av griskött från trakten. Då blir det gott, säger Anders Johnsson, gastronomisk ledare på Katrinelund Gästgiveri & Sjökrog.

Alltihop började med att köket på Katrinelund för ett par år sen gjorde en egen korv till sitt välbesökta julbord och fick otroligt bra respons från gästerna. Då tog köket fram ett recept till, på en korv som Katrinelund Gästgiveri & Sjökrog nu bland annat har med på frukostbuffén. Lika uppskattad den.

– Våra egna korvar är jättepopulära och många gäster frågar om de inte kan få köpa korv direkt av oss, berättar Anders Johnsson, som nu kan hänvisa till Ica Nära Stora Mellösa, Ica Maxi Eurostop och Ica Maxi Universitetet.

Korven tillverkas efter Katrinelunds recept hos Bergslagsdelikatesser. Det är en färskkorv gjord på fläskkött från lokala producenter och kryddad med bland annat timjan, citronskal och rökt paprika.

– Framför allt är den jäkligt god! Det är det viktigaste av allt och något som gäller för precis allt vi gör ute hos oss, säger Anders.

Ica Maxi Universitetet är en av de butiker som sedan några veckor har Katrinelund Färskkorv i sortimentet och Patrik Persson, vd och delägare, är mycket positiv till den nya produkten:

– Vi gillar mat, och att på det här sättet samarbeta med lokala restauranger är helt i vår linje. Katrinelunds korv har sålt väldigt bra under de här första veckorna, vi har redan behövt beställa mer.

Katrinelund Färskkorv kan vara början på en rad produkter som tas fram under Katrinelunds eget märke. Kallpressad äppelmust med en blend på säsongens äpplen – i samarbete med ett närliggande musteri – står närmast på tur.

– Det handlar om att vi vill göra saker som vi står för, följa vår egen ”gröna” tråd. Och det finns hur många idéer som helst, det gäller bara att välja ut dem som är riktigt, riktigt bra, förklarar Anders Johnsson och lovar att återkomma när nästa produkt lanseras.