Varning för en kul kväll med Hjalmars gäng

hjalmar-brevens

På torsdagen var det premiär på föreställningen Varning för Hjalmar. Det var samtidigt premiär för Hjalmar-revy i Brevens Bruk. Tidigare i år gjorde Peter Flack och gänget den sista showen på Nya Parkteatern i Brunnsparken. När Peter Flack i rollen som Hjalmar Berglund välkomnade publiken till Brevensteatern, så underströk han fördelen med att uppträda på det han kallade en mikroarena.

– Jag kommer nära er och ni kommer nära mig här på scenen, förklarade han.

Varning för Hjalmar är en klassisk nummerrevy med bra tempo under de dryga två timmar showen håller på. För dem som älskar Hjalmars stil med fräckisar och ordlekar är detta klart sevärt. Man vet vad man får, helt enkelt. Ibland vet man tyvärr till och med själva poängen i sketchen eller monologen, då det rör sig om material som redan framförts. Bortsett från det så är det här trevlig underhållning av den klass som Flack & Co har skämt bort sin publik med under många år.

Det bjuds på härliga imitationer av Lars Lerin, Mona Sahlin och Maria Montazami. Det skämtas friskt med SJ, kroppsideal, shoppinghysteri och ”utrikeskorrar” som inte riktigt hänger med i det som sägs i nyhetsstudion…

Nytt för den här föreställningen är de tre sångerskorna i gruppens Sisters in arms, som består av Therese Blixt, Åsa Bergfalk och Mia Dubbelman. Tillsammans med Amanda Flack står de för högklassig sång som avbrott till ordvitsarna levererade av Peter Flack, Peter Kjellström och Marie Kühler Flack.

Med små medel har scenografen Christer Linder skapat en väl fungerande revyscen i en lokal med begränsade utrymmen. Showen är väl värd en resa på smala, krokiga vägar ner till Brevens Bruk.

foto: Magnus Wahman