Förskolläraren Annelie Andersson fick årets pedagogiska pris

pedagogiskt-pris-utdelning

Förskollärare Annelie Andersson har tilldelats Pedagogiskt pris 2016 i Örebro kommun. Hon tog emot utmärkelsen på måndagen.

Av många nomineringar och goda exempel valde en jury ut Annelie Andersson, förskollärare på Björkhaga förskola, som mottagare av Pedagogiskt pris 2016 i kategorin förskola. Förutom diplom och blommor fick hon en prischeck på 15 000 kronor.

– Det är roligt, oväntat och jag är superstolt. Det jag har gjort har jag naturligtvis gjort tillsammans med mina kollegor på Björkhaga förskola, sa Annelie bland annat.

Juryns motivering:

”Du är en närvarande människa som ser varje barn. Med stor pedagogisk yrkesskicklighet sprider du trygghet, lugn och arbetsglädje. Genom att metodiskt och målmedvetet observera barnens individuella och kollektiva lekar skapar du tematiska förutsättningar för att stimulera varje barns nyfikenhet, engagemang och lust att lära. Du bidrar aktivt med dina erfarenheter och stora kunskaper i det kollegiala lärandet. Tillsammans med dina kollegor och barnen lägger du grunden för ett livslångt lärande och en förskola att längta till.”

foto: Fredrik Kellén, Örebro kommun