Snabbväxande ljusföretag öppnar eget i Mall of Scandinavia

candles22-2

Som ett led i att nå sina högt satta tillväxtmål öppnar Candle Scandinavia sin andra egna butik under varumärket The Candle Shop. Den här gången i Mall of Scandinavia. Butiken öppnas den 1 november.
– Det ska bli spännande att få igång verksamheten i ett av Sveriges absolut mest omtalade köpcentrum. Våra erfarenheter är goda, då vår Örebro-butik går bättre än vi någonsin hade kunnat hoppas på, säger Nina Garmiani, som är ansvarig för de The Candle Shop-butikerna.

The Candle Shop är Candles Scandinavias eget butikskoncept. I butikerna säljs exklusiva doftljus och annat doftrelaterat av bland annat märkena WoodWick, Bridgewater och Olivia & Co. Sedan tidigare finns en butik i Mariebergs Galleria utanför Örebro. Redan finns planer på ytterligare butiker och en näthandel för premiumljus.

– Gallerior och köpcentrum är idealiska för våra produkter. Människor rör sig från butik till butik och butiker kan få fina synergieffekter av att finnas nära varandra. Den här butiken och en framtida näthandel är steg i rätt riktning för att nå vårt mål att 2020 omsätta 200 miljoner kronor, säger Nina Garmiani.

Mall of Scandinavia ligger centralt i Arenastaden i Solna. Centrumet öppnades den 12 november 2015 och består av 224 butiker och restauranger. Totalt omfattar köpcentret 101 048 kvadratmeter.

Candles Scandinavia är Nordens största leverantör av ljus. Företaget förser allt från interiörbutiker, presentbodar, möbel- och blomsterhandlare till hotell, restauranger och spa-anläggningar med ljus. I företagets sortiment finns både världsledande varumärken som WoodWick, RibbonWick, Bridgewater Candles och Colonial Candles och ljus från egna märken som till exempel Olivia & Co och Blanche. Ljusen från de egna märkena tillverkas i en ny och modern fabrik i Örebro, där vi även tillverkar private label-ljus för många varumärken, bland andra Clas Ohlson, Lagerhaus, Gynning och Edblad.