Knowit Örebro utmanar företag att skänka till Musikhjälpen

pia-e

Nionde upplagan av Musikhjälpen går av stapeln i mitten av december i Örebro. Knowits lokala kontor bidrar genom att skänka två procent av sin vinst och utmanar andra företag att också delta.

Örebro blir värdstad för Musikhjälpen 2016, som äger rum den 12-18 december. Den sex dagar långa direktsändningen kommer att göras från en glasbur på Stortorget. Programmet sänds non-stop i P3 och på SVT Play, och stora delar av dygnet i SVT.

– Vi har sedan start skänkt en del av vår vinst till olika satsningar som görs för att hjälpa människor i nöd. Detta gör vi alla tillsammans; företaget ger en del av sin vinst och medarbetarna ger en del av sin rörliga lön. Tillsammans kommer vi i år att skänka 2 % av vår totala vinst. Musikhjälpen 2016 samlar in pengar så att barn, trots krig eller ett liv på flykt, har en skola att gå till. Det finns 30 miljoner barn i världen som inte går i skolan på grund av krig och konflikter. För oss som företag är det en självklarhet att uppmärksamma dessa barn, särskilt i år när Musikhjälpen kommer till Örebro. Vi vill nu utmana övriga företag i regionen. Ingen kan göra allt, men alla kan göra något och tillsammans kan vi göra mer, säger Pia Engwall på Knowit Örebro.

Alla pengar som samlas in under Musikhjälpen 2016 går till Radiohjälpen och öronmärks för årets tema Barn i krig har rätt att gå i skolan.

,