Adam Jafer har utvecklat en ny köp- och säljapp – fått stöd från Almi

adam-j-2

Adam Jafer är 19 år och kom till Sverige för tre år sedan. Nu har han med stöd av Almi och Region Örebro län utvecklat en ny GPS-baserad köp- och säljapp.

– Tjänsten som jag har byggt heter Qendly och det är en GPS-baserad köp- och säljtjänst där man kan se vilka produkter som köps och säljs av privatpersoner i närheten. Jag ansåg att det fanns ett problem med köp och sälj marknaden, jag tycker inte vi ska behöva betala för att publicera bilder och text på nätet i 2016 när vi ska sälja någonting och därför är det helt gratis att annonsera via min tjänst. Och istället för att lägga ut folks personliga kontaktuppgifter som mail-adress och telefonnummer finns det en in-App chattfunktion vilket minskar spam via SMS eller mail, och all kommunikation sker på själva plattformen, säger Adam.

– Visionen är att skapa frihet att köpa och sälja för alla, utan några onödiga kostnader eller begränsningar. Jag var fortfarande en gymnasieelev då och jag satt i flera veckor och utvecklade en prototyp som jag sedan redovisade för min lärare på Thoren Business School och han skickade mig vidare till Almi. På Almi fick jag kontakt med en väldigt duktig rådgivare och efter många månaders slit lyckades jag bevisa för Almi att jag är här för att förändra världen och att jag har en förmåga att genomföra en ide. Det ledde till att jag lyckades lösa en finansiering av projektet på totalt 200 – 300 000 kronor med Almi och Region Örebro Län. Jag har inte så bra koll på statistiken, men det är inte ofta Almi investerar så mycket pengar i gymnasieelever.