På lördag blir det bokfest på Stadsbiblioteket och Teatercaféet

Markus Lutteman

Markus Lutteman

Litteraturens Lördag den 12 november är en bokfest för litteratur och läsning, skriver arrangören Författare och förlag finns på plats på Stadsbiblioteket med 40 bokbord. I Läsrummet kommer presentationer och uppläsningar att äga rum var tjugonde minut. Det blir också en större Författarscen med intervjuer och samtal, liksom en särskild del för de unga läsarna. Det är fri entré till Stadsbiblioteket och uppläsningarna där. 

På Teatercaféet, tvärs över Olof Palmes torg, kommer kända författare att ha varsin timme. Det är Astrid Lindén och Clas Thor, Håkan Nesser, Carina Tenor och Maria Sveland, Arne Johnsson och Markus Lutteman. Det kommer vara fri entré även där, men antalet sittplatser är begränsade. Biljetter finns att hämta i Stadsbibliotekets reception.

Arrangörer är Samfundet Örebro Läns – och stadsbiblioteks vänner och Stadsbiblioteket i Örebro i nära samarbete med några av länets författare. 

foto: Eva Lindblad

Här är tiderna till författarbesöken på Teatercaféet:

http://xn--litteraturenslrdag-q3b.se/Teatercafeet