Örebro bästa läget för superföretag – toppar listan för tredje året i rad

Vill man skapa ett riktigt framgångsrikt företag är Örebro länet som gäller. Här kommer nämligen flest andel Superföretag fram. Detta enligt Bisnode och Veckans Affärers listning av Sveriges mest framgångsrika företag som i år presenteras för 12 året i rad.

Örebro län utmärker sig i topp för Sveriges Superföretag för tredje året i rad. Med tanke på de enormt höga krav som ställs för att få titeln Superföretag är det en mycket imponerande bedrift.

– Det är bara runt en promille av Sveriges alla företag som når upp till vad som krävs för att bli ett Superföretag. Eftersom vi dessutom ställer krav på att man som företag ska uppnå dessa högt uppsatta mål under en fyraårsperiod är det enormt imponerande att som Örebro län toppa listan tre år i rad, säger Per Weidenman, chefsanalytiker på Bisnode.

Utnämningen baseras på en unik analys och avancerad bedömning av bolagens ekonomiska prestationer. Analysen tittar på tillväxt, vinst, avkastning, effektivitet, kapitalstruktur och finansiering. Det krävs toppresultat under de senaste fyra åren för att bli ett Superföretag.

De företag som tar sig in på listan över Superföretag är sällan de man hör mest om i media eller andra kanaler, men trots det har de ofta en nyckelroll i tillväxten för Sverige i stort, inte minst genom att de ofta skapar många arbetstillfällen.

–  Vi vill lyfta Sveriges hjältar, de som verkligen bygger Sverige med nya arbetstillfällen och tillväxt. Att få följa dessa bolags framgångar år efter år är mycket givande. Efter 12 år kan vi också förutse många trender genom att analysera den enorma mängd data vi har genererat, säger Per Weidenman, på Bisnode.

Totalt är det bara 580 företag som får utmärkelsen i år varav 20 har sin bas i Örebro län. Bolagen från Örebro är, i bokstavsordning:

 •         Bageri Bullvivan AB
 •         Barsom Retail AB
 •         Cad & Konstruktion i Motala AB
 •         Disa Assistans AB
 •         Dormy Golf & Fashion AB
 •         Ecoguard AB
 •         FMF Assistans AB
 •         Industrihandel i Sverige AB
 •         Jagadamba AB
 •         Kent Oliv Invest AB
 •         Knutssons Transport AB
 •         Kontract AB
 •         Lip AB
 •         Loxy Sweden AB
 •         Marieberg Bil AB
 •         Maxcon AB
 •         NeH Direkt AB
 •         Närkes Husvagnsaffär AB
 •         Poric Hår- Och Hudvård AB
 •         Se Se Sextio AB