En mångfald av nya, lokala artister på Open Up!

open-up-artister-2

Under integrationsprojektet Open Up! 2016 kommer besökarna bjudas på en mångfald av artister. På scenen står unga, begåvade men hittills dolda stjärnor. De flesta är rekryterade via Open Up!s nätverk i Örebros olika bostadsområden. Via musiken vill Open Up! visa på den rika mångfald av talanger som finns i vår hemstad, skriver arrangören i ett pressmeddelande.

Open Up! arrangeras torsdag till fredag den här veckan. Här är några av artisterna:

Cornelia Sander, 25 år, är en artist född i Uppsala men som numera bor i Örebro. Cornelia har skrivit musik sedan väldigt ung ålder, men det var inte förrän förra året då hon kom i kontakt med artisten, producenten, sångaren och låtskrivaren “Samuell” från Örebro, som hennes musik började ta fart på riktigt. Just nu jobbar Cornelia flitigt tillsammans med Samuell i hans studio för att ta fram ett eget unikt sound.

Samuell Alan, 27 år, är en artist som är född och uppvuxen i Örebro. Samuell har hållit på med musik så länge han kan minnas. Redan som 6 åring spelade han in sig själv på sin äldre brorsas kassettspelare. Ungefär 5 år senare så fann han musikproduktion genom sin äldre bror, eller som han själv uttrycker det “musiken fann mig”. Idag jobbar Samuell med musik på heltid och i dagarna startar han upp skivbolag med sin kollega Thirdson.

Ejub – “Eki” – Hadzimesic är en stolt representant för Örebro och uppvuxen i stadsdelen Baronbacken i Örebro. Han gläds åt att folk kan relatera till texterna han skriver, det trodde han aldrig när han för 10 år sedan skrev sin egen första text efter att ha hört Ison & Fille. När Eki inte är i studion så hänger han mycket med familj och vänner. Tillsammans med kollegan Patrik Hedström driver han också en fritidsgård för nyanlända. Inspiration till musiken får han från livet i Örebro och alla de människor han möter. Följ honom gärna via instagram @Ekibror.

TNG är en förkortning för The New Generation och är namnet på Ali Al Arbajis och Hamodi Muhsins hiphopduo. Killarna som har sin hemvist i Vivalla inspirerades tidigt av rap-ikonen 2pac och går nu mot den inhemska strömmen då de skriver texter på engelska istället för svenska. I sina texter tar de upp stora ämnen som rasism, segregation och världspolitik. Till skillnad från många andra hiphop-are så har de gjort kärleken och försoningen till sitt signum.

Vid sidan av artisterna ovan så deltar också Manuel de Lima och hans hustru Cathrine de Lima med en rad artister från föreningen Abadá-Capoeira Örebro. Dessutom uppträder dansösen Farzana Sanna Babar med Bollywood- dans och den P4-aktuella artisten Josef de Fataki som deltar i omröstningen om årets lokalartist i O Helga Natt.

foto: Open Up!/ artisternas pressbilder