Entréer till konserter går till Musikhjälpen – gemensam satsning av arrangörer

musikhjalpen3

– När vi fick reda på att Musikhjälpen skulle komma till Örebro så bestämde jag att vi måste göra nånting för evenemanget på East West! Jag tog kontakt med Björn Wallgren och kort därefter blev jag kontaktad av Anders Damberg och Lars Göran Rosén från Live At Heart som hade gått i samma tankar säger Ki Sandholm.

– Nu har vi har samlat och bjudit in alla arrangörer i Örebro till en gemensam insamling för musikhjälpen. Vi har döpt den till Musikscen Örebro. Känns så häftigt att för en gångs skull ha ett gemensamt arrangemang där alla går ihop för en bra sak. Det här är början på något större i Örebro. Att kunna sitta ner och diskutera och planera arrangemang. Det är viktigt. Det finns så många duktiga arrangörer i den här staden, säger Björn Wallgren.

Musikscen Örebro kommer fungera såhär: Alla arrangör kommer att anordna spelningar, julbord, auktioner med mera på sitt ställe. Alla intäkter ifrån respektive arrangemang kommer att samlas i en gemensam digital bössa och alla intäkter går oavkortat till Musikhjälpen.

– Det kommer bli härliga konsertdagar och istället för att lösa entrébiljett så önskar vi att man istället skänkar några hundralappar direkt till Musikhjälpen, via vår digitala insamlingsbössa Musikscen Örebro. Då får man dessutom en urtjusig liten badge att sätta på jackan för att visa att man bidrar, den fungerar också som en slags frivillig inträdesbiljett. Alla intäkter går oavkortat till Musikhjälpen och alla utgifter täcks av ideella engagemang och olika sponsorer. En digital insamling har redan startats upp och under veckan kommer besökarna att kunna följa insamlingen ifrån musikscen.nu, berättar Ki Sandholm.

,