En lördag med litteraturen i fokus

img_0039-2

På lördagen var det en högtidsstund för alla litteraturvänner i Örebro. Då samlades flera av länets författare på Stadsbiblioteket och i närliggande Teatercaféet för att prata böcker. I biblioteket presenterades ett ”smörgåsbord” med verk av länsförfattare, flera av dem fanns personligen på plats vid bokstånden. Bland annat presenterade journalisten Lisbeth Axelsson och fotografen Ulla-Carin Ekblom deras rykande färska bok om Säbylunds egendom. Ett projekt de gemensamt arbetat med under det senaste året.

Den tidigare försvarsministern Sten Tolgfors var också där för att tala om sin senaste bok, om Sverige och Nato. Från Mullhyttan deltog författarna och kulturvännerna Måna Berger och Maria Holmberg. I Teatercaféet föreläste bland andra Clas Thor och Astrid Lindén samt Maria Sveland, Håkan Nesser och Marcus Lutteman.

Se Örebrokurirens bilder från litteraturdagen.

img_0044-2

img_0048-2

img_0041-2

img_0031-2

img_0030-2

img_0026-2

img_0020-2

img_0018-2

img_0006-6