Instagram-katt på brygga i Hjälmaren blir frimärke

frimarke

Vinnarna i PostNords Instagramtävling #mittfrimärke är nu framröstade. Ett av de utvalda motiven är en katt på en brygga i Hjälmaren fotografera av Madelene Peterson i Örebro. De sju vinnarna har röstats fram av svenska folket och PostNords Frimärksråd bland drygt 20 200 tävlande bidrag.

Med PostNords Instagramtävling #mittfrimärke har svenskarna för första gången tävlat om att se sina Instagrambilder bli till riktiga frimärken. Tävlingen mottog drygt 10 bidrag i timmen, dygnet runt i 87 dagar i sträck. Totalt deltog drygt 20 200 Instgrambilder i tävlingen varav tre stycken röstats fram som vinnare av svenska folket och ytterligare fyra motiv av PostNords Frimärksråd.

– Vi vet att frimärken engagerar men intresset för frimärkstävlingen #mittfrimärke har överträffat alla våra förväntningar. Frimärksutgivningen över tid är en spegling av den aktuella Sverigebilden och det är därför extra roligt att låta just Instagrambilder bli till riktiga frimärken, säger Per Ljungberg, kommunikationschef PostNord Sverige.

– När chansen dök upp om att tävla i #mittfrimärke kunder jag inte motstå att delta. Bilden betyder väldigt mycket för mig och förmedlar både kärlek och trygghet. Nu är jag förevigad på ett frimärke tillsammans med den viktigaste personen i mitt liv vilket känns riktigt häftigt, säger Fredrik Thomasson, en av sju vinnare i PostNords frimärkstävling #mittfrimärke.

De vinnande motiven föreställer bland annat en ensam eka på spegelblankt vatten, sjöbodar på Smögen, en skog och en katt på en brygga. Samtliga sju Instagrambilder blir till riktiga frimärken i maj 2017 och presenteras närmare på mittfrimärke.se.

– Frimärkstävlingen #mittfrimärke kombinerar modern kommunikation i sociala medier med kraften i den fysiska försändelsen på ett spännande sätt. Vinnarna har alla lyckats fånga berättelser som passar lika bra på brev och paket som i Instagramflödet, fortsätter Per Ljungberg.

De sju vinnande bidragen
– Ensam eka (på spegelblankt vatten) fotograferad av Örjan Jalava, Vännäs.
– Sjöbodar på Smögen fotograferade av Jeppe Gustafsson, Motala.
– Slänggunga fotograferad av Johanna Mörtberg, Stockholm.
– Nyfiken älg fotograferad av Bertram Stenlund Fridell, Vimmerby.
– Pappa med barn inskickat av Fredrik Thomasson, Karlskrona.
– Kvällspromenad i skogen fotograferad av Monica Thelin, Bullaren.
– Katt på brygga fotograferad Madelene Peterson, Örebro.

fotomontage: Postnord