De kan utses till Svealands främsta entreprenör

Tisdagen den 22 november har entreprenörer från tio företag chansen att bli Svealands främsta entreprenör när regionfinalen i EY Entrepreneur Of The Year avgörs i Karlstad. Bland finalisterna som gör upp om titeln och en plats i den nationella finalen i februari finns entreprenörerna bakom MacForum, Ferrox, Platea och Solid Park.

Efter en omfattande urvalsprocess under hösten är det nu dags för regionfinaler i den svenska upplagan av EY Entrepreneur Of The Year, en av världens främsta entreprenörsutmärkelser. I regionfinalen för Svealand, som går av stapeln den 22 november, gör entreprenörer från tio företag upp om titeln:

– Årets finalister kommer från olika delar av Svealand och representerar vitt skilda branscher, men de har alla gemensamt att de är otroliga entreprenörer med en inspirerande resa bakom sig. Jag är övertygad om att de framöver kommer att fungera som förebilder för andra som funderar på att göra verklighet av sin affärsidé, säger Christina Suvander, ansvarig för EY Entrepreneur Of The Year i region Svealand.

Syftet med EY Entrepreneur Of The Year är att hylla framgångsrika entreprenörer och öka intresset för entreprenörskap i Sverige. Förutom huvudpriset ”EY Entrepreneur Of The Year” utses även vinnare i kategorierna ”Årets kvinnliga stjärnskott” och Årets manliga stjärnskott”. Huvudsponsorn SEB delar ut specialpriset ”Bästa internationella tillväxt”. Vinnarna i de sex regionfinalerna möts den 1 februari i den nationella finalen i Stockholms stadshus. Den nationella vinnaren får sedan representera Sverige i världsfinalen i Monte Carlo i juni, där entreprenörer från fler än 60 länder gör upp om titeln som världens främsta entreprenör.

Vinnarna i region Svealand utses av en extern oberoende jury som består av juryordförande Bo Sandberg (Hjälmarsnäs Förvaltning AB), Anne-Mari Alanen (vd Lyft & Kran i Karlskoga AB), Christer Dahl (ägare Aktiv Företagsförmedling i Skandinavium KB), Elisabeth Ewerbring (Klara Förvaltning AB), Susan Thörne Henningsson (Adnova Ledarutveckling AB), Sara Sjöborg Wik (vd Myrina Invest AB, regionvinnare 2010) och Lars Wingefors (Lars Wingefors AB, regionvinnare och nationell vinnare av Bästa internationella tillväxt 2009).