Här är artisterna på O Helga Natt

elisa

Efter fjolårets bortblåsta konsert kommer O, Helga Natt tillbaka med ett artistuppbåd som är både större och bredare än förr. Jon Henrik Fjällgren, Elisa Lindström, Martin Stenmarck, Ann-Louise Hanson och Sofia Källgren står på scenen tillsammans med unga stjärntenoren Joel Annmo, programledaren Gry Forssell och två lokalartister.

– I den här artistuppsättningen finns något som lockar alla, säger Camilla Törnquist, producent för O, Helga Natt.

– Artisterna är fantastiska var och en för sig. Och eftersom genrerna varierar kommer vi säkert att få se flera spännande kombinationer när några av artisterna uppträder tillsammans, säger Camilla.

Jon Henrik Fjällgren är renskötaren från Mittådalen som jojkade sig till vinst i Talang 2014 och fortsatte med att göra succé i Melodifestivalen med ”Jag är fri”. Han har berört hela Sverige med sin jojk från hjärtat. Han får sällskap på scenen av flera andra ur Sveriges artistelit:

 

  • Elisa Lindström, dansbandssångerskan som vunnit Dansbandskampen, Let´s Dance och Körslaget, tagit hem Grammisar och Guldklavar och haft framgång som programledare för Tack för dansen i TV4.
  • Örebros egen Martin Stenmarck kommer direkt från showen Stjärnklart och sprider stjärnglans över O, Helga Natt.
  • Ann-Louise Hanson, grand old lady som trivs med kör och stor orkester, och avslöjar att hon kanske kommer att framföra något som vi inte är vana vid från henne. ”Vi har lite roliga planer”, säger hon.
  • Sofia Källgren, som var en av huvudartisterna när O, Helga Natt hade premiär 2001. Nu är hon tillbaka med en ny julskiva i bagaget med ”en mognare och mer skönsjungande Källgren”.

O, Helga Natts hittills yngsta tenor kommer att framföra den mäktiga finallåten. Joel Annmo är en doldis för de flesta, men i operavärlden är han känd och firad. ”… Joel Annmo kan absolut bli vår nya världstenor.” står det i en av många positiva recensioner i europeisk press. Han menar att O, Helga Natt är den mest klassiska sången för operasångare, en riktig julhit.

På scenen finns förstås P4 Örebros lokalartist Amanda Ekberg, som överlägset vann årets tävling. Även Linus Andersson, som vann 2015, men inte fick framföra sin låt, kommer att få chansen att göra det nu.

Camilla Törnquist är förväntansfull inför årets O, Helga Natt.

– Efter den inställda konserten förra året, är det här en fantastisk nystart med musikalisk guldkant.

foto: Elisas.se/ Rickard L Eriksson

,