Tysk researrangör väljer Katrinelund vid rundresa i svensk idyll

img_0025-2

I sommar kommer grupper med tyska turister, via researrangören Zonistas temaresor i Sverige, besöka Katrinelund vid södra Hjälmarens strand. – De som åker på en sån här resa vill äta gott och njuta av svensk natur och vacker miljö. Så de hamnar ju helt rätt hos oss, säger Roger Hjälm, vd på Katrinelund Gästgiveri & Sjökrog.

Alldeles nyligen skrev Katrinelund Gästgiveri & Sjökrog avtal med Zonista, en tysk researrangör som arrangerar olika rundresor i Sverige, Norge, Finland och Island.

Reseupplägget där Katrinelund är en av de platser som besöks beräknas starta i april och pågå varje vecka under hela sommaren 2017. Resan är unikt utformad för en mindre grupp, cirka femton personer, som vill se en del av Sverige och samtidigt njuta av god mat och genuint svenska, gärna historiska, miljöer. Två av dagarna tillbringas på Katrinelund Gästgiveri & Sjökrog.

– Bullerbykänslan som finns här i Katrinelund, med röda hus med vita knutar och en blandning av både ny och gammal bebyggelse, passar den här typen av resor perfekt, säger Roger Hjälm och tillägger att de tyska besökarna är planerade till söndag–måndag, de dagar i veckan då man vet att antalet gäster normalt sjunker något. Bra för beläggningsgraden, med andra ord.

Och Zonista är inte den enda tyska researrangör som har varit i kontakt med honom.

– Det kan absolut bli fler avtal av den här typen, det passar bra in i vår plan att bli kända även utanför Sverige, avslutar Roger.