Örebro bäst på tillväxt – 16-procentig ökning av nyföretagande

fredrik-forsberg

Företagen i Örebro är bäst i Örebro län när kreditupplysningsföretaget Syna granskar tillväxten i näringslivet. Kommunen vinner nu priset Bästa Tillväxt 2016.

Varje år delar kreditupplysningsföretaget Syna ut priset Bästa Tillväxt till den kommun i varje län där företagen växer bäst. Syna granskar boksluten från alla svenska aktiebolag, och utmärkelsen går till den kommun som har störst andel företag som nyanställer, ökar sin omsättning och går med vinst. Nu presenteras vinnarna i den tionde upplagan av priset.

Örebro kommun vinner Bästa Tillväxt 2016 i Örebro län, följt av Nora på andra plats och Lindesberg på tredje.

– Samverkan är ett ord som sammanflätar oss i Örebro när det kommer till tillväxt inom näringslivet. Det är just samverkan mellan Örebro kommun, Akademien och näringslivet som gör att tillväxtklimatet i Örebro är så bra. Vi har sett en ökning på 16 % i nyföretagande jämfört med 2015. Under april och juni startades det 236 företag i vår kommun, den statistiken visar på att vi gör någonting rätt. Vi fortsätter att arbeta fokuserat med våra fem fokusområden och ett av dessa är att affärsidéer som har bärkraft ska få möjlighet att realiseras. Det ska vara stimulerande att starta, driva och utveckla företagandet i vår kommun, säger näringslivsdirektör Fredrik Forsberg.