Bilpool växer rekordsnabbt – 600 i Örebro är anslutna

bilpool

Bilpoolsföretaget Sunfleet har vuxit rekordsnabbt i Örebro under 2016. Nyligen passerade Sunfleet 50 000 medlemmar i Sverige, varav över 600 är örebroare. Hittills i år har Sunfleet vuxit snabbare i Örebro än under hela förra året. En faktor bakom tillväxten är att antalet studenter som ansluter till bilpoolen har tiodubblats under 2016.

Allt fler örebroare ansluter nu till en bilpool. I Örebro har Sunfleet vuxit med 2 nya bilpoolsplatser och 4 bilar under året. Tillväxten har bland annat skett i områdena Norr och Örebro Centrum. Totalt har Sunfleet nu 613 medlemmar i Örebro – en tillväxt om 23 procent under 2016, vilket är mer än hela 2015. Sunfleet har nu totalt 23 bilar på 10 poolplatser i Örebro.

David Milton, regionansvarig för Sunfleet i Mellansverige förklarar att en del av tillväxten i Örebro består i fler nya och attraktiva bilar i bilpoolen.

– Utvecklingen i Örebro är väldigt positiv där både antalet användare bland privat- och företagskunder ökar stadigt. Det mest anmärkningsvärda är dock antalet studenter som mer än tiodubblat sig i antal under 2016 och mycket beror nog på att vi har en bilpool i anslutning till universitetet och att de flesta studenter prioritera bort att äga en egen bil under studietiden. Då passar vår tjänst ypperligt för dem eftersom de bara betalar för tiden de använder bilen. Är de dessutom några stycken som t.ex. åker och storhandlar tillsammans så blir det inte många kronor per person, säger David Milton.

Allt fler företag och myndigheter ansluter till Sunfleets bilpool. Genom att använda bilpool istället för egen bilflotta nyttjas bilarna mer effektivt. Dessutom är det vanligt att bilarna görs tillgängliga för övriga medlemmar på kvällar och helger, vilket optimerar nyttjandet ytterligare. Under 2016 har antalet tjänsteförare ökat med 4000 st hos Sunfleet, men bolaget hoppas på en ännu högre tillväxt.

– Förutom det stora antalet privatkunder så har även många företag anammat konceptet för sina tjänsteresor och flertalet är konsultbolag av olika slag, de ser en stor fördel i att kunna boka en bil för några timmar, åka ut till sin kund och sedan få en körjournal tillsammans med sin faktura utan någon extra insats från deras sida, säger David Milton, regionansvarig för Sunfleet i Mellansverige.

Sunfleet passerade nyligen 50 000 medlemmar i Sverige som har över 1200 bilar på över 470 poolplatser i 50 städer till sitt förfogande.

foto: Sunfleet

,