Alexandra Pascalidou till slottet för att prata om ungdomsjobb

Den 22 november kommer journalisten Alexandra Pascalidou till Örebro för att delta i ett samtal med Erik B. Löfgren. Bakom inbjudan står Kennet Nilsson (S), Kommunstyrelsens ordförande och Matchning.nu som är ett samarbetsprojekt mellan Örebro kommun, Arbetsförmedlingen och näringslivet och som hjälper ungdomar till arbete och praktik.

Alexandra Pascalidou blev känd för allmänheten 1995 som programledare för det mångkulturella magasinet Mosaik i SVT. 2015 blev hon årets Europé och är författare till en mängd böcker, allt ifrån intensiva debattböcker till grekisk matlagning. Hon föreläser om mångfald och media, demokrati och rättvisefrågor, retorik och ledarskap, jämställdhet och kulturkompetens. Med sin egen kamp och klassresa inspirerar och lyfter hon andra människor.

Alexandra är även nominerad till det Stora Journalistpriset.

Tisdagen den 22 november kl. 11.45-12.50 i Stora salen på Elite Stora Hotellet kommer Alexandra Pascalidou att delta i ett lunchmöte där hon samtalar med Erik B. Löfgren.

På träffen berättar Kenneth Nilsson (S) om vad som händer i Örebro. Örebro Volley berättar om höstens spännande säsong och om att tänka utanför ramarna. Ett av företagen Matchning arbetar med, berättar om sina erfarenheter och samarbetet med Matchning.