Hockeymatch gav över 70 000 kronor till Musikhjälpen – och mer pengar kommer in

“Barn i krig har rätt att gå i skolan”. Det var temat för torsdagens välgörenhetsmatch på Behrn Arena, som Örebro Hockey genomförde i samarbete med Svenska kyrkan. Klockan 9 morgonen därpå var kyrkans och hockeyns insamling till Musikhjälpen uppe i 71 193 kr – och det fortsätter att komma in pengar.

Robert Frisk, projektledare för Musikhjälpen, hade åkt från Stockholm till Örebro för att närvara under matchen:
– Det var fantastiskt kul att se engagemanget bland alla unga som var ute och skramlade med bössorna och härligt att så många av de som kom på matchen valde att bidra till Musikhjälpen 2016. Tänk att engagemanget för Musikhjälpen är så stort i Örebro redan nu!

Tina Sandkvist jobbar åt Svenska kyrkans internationella arbete, som Global Funding Officer. Även hon hade rest till Örebro denna kväll, bland annat för att berätta hur Svenska kyrkans internationella arbete jobbar på plats med att hjälpa barn i krig- och konfliktområden:
– Personligen är jag extremt överlycklig. Det var en helt fantastisk kväll med så god stämning, jättetrevliga människor, många som gick runt i gula västar med bössor och många som ville ge. Och vilket resultat. Jag är jätteimponerad av Örebro och det engagemang jag mött.

,