Tack och farväl Kent – avslutningsspelning på Conventum

kent2-2

På fredagen tog bandet Kent farväl av Örebro med en sista spelning på Conventum. Och enligt sångaren och låtskrivaren Jocke Berg var det just i Örebro allt började för bandet från Eskilstuna. För den första promotionsturnén gjorde sitt premiärstopp just här. Då var de ett okänt band som intervjuades av en lokaltidning. I dag hör de till sverige-eliten inom sin genre med rader av klassiska låtar. Örebropubliken bjöds på ett pärlband av dessa melodier under kvällen inför en fullsatt arena.

För de inbitna fansen var det nog som om Jocke Berg läste delar ur valfri religiös skrift under ett par timmar, för dom som inte är lika bevandrade i bandets sångtexter blev det stundtals rätt långtråkigt och monotont. Men i bland blixtrar det till för samtliga på plats i arenan och stämningen lyfts till den nivå ett avsked förtjänar. Tack och farväl Kent.

K-G Ekblom

kent1-2

kent3