Pennybridge hjälper Back Up hjälpa

jonas-back-up-2

– Vi kände att vi verkligen ville göra något. Det ringer organisationer varje vecka och ber om bidrag och som givare är det alltid svårt att veta till vilka man ska ge, det blir en jobbig sits. Därför blev lösningen med Pennybridge perfekt, säger Jonas Justermark, operativ chef på Back Up.

Med hjälp av Pennybridge blir det enkelt för företaget att budgetera sin årliga donation. I stället för en sommar- eller julgåva får de anställda en summa pengar som de väljer vad de ska göra med.

– Varje anställd får en personlig inloggning hos Pennybridge och kan då tydligt se vilka organisationer de kan bidra till. Sedan väljer varje enskild individ hur mycket de aktuella organisationerna ska få. De har en egen portfölj, säger Jonas.

Det här gör att en anställd som tycker att barn är det viktigaste kan välja just det, medan en annan anställd vill att miljöorganisationer ska få ta del av pengarna.

Back Up började med detta sätt i samband med årets sommarpresent och reaktionerna har bara varit positiva. En av de anställda är Mimmi Anglemyr Fjellner.

– Det här är lysande och det känns bara roligt att få en gåva som jag sedan ska skicka vidare. Jag kan byta hur jag vill mellan olika organisationer och jag är absolut inte besviken över att jag inte får en pryl, det här känns hedrande, säger Mimmi.

Jonas vet att det här är bra både för företaget utåt, att visa att de faktiskt gör något för att förändra världen, men också för stämningen bland personalen.

– Vi vill verkligen genuint göra detta för att vi bryr oss. Det blir ett samspel mellan ägare och personal och alla anställda sköter ju om sin egen portfölj.

Daniel Bergqvist, grundare av Pennybridge är glad över samarbetet.

– Jag tror att det blir viktigare och viktigare för företag att lyssna på, och involvera och engagera sina medarbetare, samt stärka kundlojaliteten. Det här är ett fantastiskt verktyg att visa att man bryr sig om det som ens kunder bryr sig om. Pennybridge är en spännande typ av tjänst och vi ser att det finns ett växande intresse hos fler kunder, säger Daniel.

– Det finns så många behjärtansvärda organisationer och det är svårt att välja. Nu får vi en rättvis fördelning genom att lyssna på personal och kunder och vi som företag sparar tid med en sådan här tydlig strategi, avslutar Jonas.