Orebro.se har lanserats i ny version – lättare ta del av tjänster och service

Orebro.se har lanserats i en ny version. Den ska göra det enklare för örebroarna att ta del av kommunens service och tjänster på webben. I dag den 22 november lanseras Örebro kommuns nya webbplats, den ska göra vardagen enklare för örebroarna.

Ungefär 20 000 personer besöker webbplatsen varje dag. Hälften av dem använder en mobil eller surfplatta, något som var viktigt att ta hänsyn till när webbplatsen designades.

– Webbplatsen har fått ett modernare utseende men den viktigaste förändringen är att den nu blir helt anpassad för mobiler och surfplattor. Vi vill att webbplatsen ska fungera lika bra oavsett om det är en dator eller telefon som används, säger Erik Lundell, webbstrateg på Örebro kommun.

De senaste åren har andelen besökare som kommer till webbplatsen via en googlesökning ökat kraftigt. Endast 13 procent av besökarna passerar webbplatsens startsida. Den nya webbplatsen har designats så att det blir enklare för besökarna att komma direkt till det innehåll eller den tjänst de söker.

– På den nya webben har vi lyft fram det innehåll som mest efterfrågas för att det ska gå snabbt och vara enkelt att få svar på frågor, anmäla eller ansöka om någonting, berättar Margareta Wall, kommunikationsdirektör i Örebro kommun.

One comment on “Orebro.se har lanserats i ny version – lättare ta del av tjänster och service
  1. Synd att det inte längre går att söka efter vilka som jobbar på kommunen,
    och synd att kommunen hemsida inte längre informerar om olika arrangemang

Comments are closed.