Äppellikör är årets Matverk i Närke

img_0008-3

Vid en ceremoni på Örebro slott utsågs på torsdagskvällen Pommes de Fluer till årets Matverk i Närke. Pommes de Fleur är en äppellikör som tagits fram av Andreas Svensson, Mikael Norell och Tomas Runnqvist. Priset delades ut av landshövding Maria Larsson. Prischecken på 20 000 kronor kommer från Lekebergs Sparbank.

Motiveringen lyder: “En produkt med elegant och originell smakupplevelse. Färsk och frisk med en hög smak och doft. Här samsas genuint hantverkskunnande, på gränsen till det nördiga, med ett modernt tänk och gamla medicinalväxter. I en förpackning med starkt formspråk finner vi en färdigbearbetad produkt med en nationell såväl som internationell marknad, som blivit starkare av att den är svagare…..”

Årets vinnare i Matverk Närke 2017 är Pommes de Fleur – äppellikör!

Producent: Andreas Svensson
Förädlare: Mikael Norell
Kock: Tomas Runnqvist

Läs mer om tävlingen:

http://www.lansstyrelsen.se/Orebro/Sv/lantbruk-och-landsbygd/landsbygdsutveckling/Pages/matverk.aspx

Här är Örebrokurirens bilder från kvällen på slottet:

img_0026-5

img_0029-2

img_0009-4

img_0024-2

img_0025-5

img_0032-2

img_0017-4

img_0034-2

img_0038-2

,
One comment on “Äppellikör är årets Matverk i Närke
  1. Man kan bara beundra dessa högkreativa människor som sätter Örebro och Närke i fokus som framtidens plats i Sverige !!

Comments are closed.