360 sägs upp på Ericsson i Kumla – 60 blir kvar

ericsson-logga

Telecomföretaget Ericsson säger upp 360 av 420 anställda vid anläggningen i Kumla. De som blir kvar ska jobba med testutveckling.

– I dag känns det naturligtvis svårt för alla de som drabbas, för deras familjer och även för alla de företag som varit en del av servicen runt Ericsson. Men Kumla är på många sätt en stark kommun. Ericssons fabrik kommer att finnas kvar, om än i litet format, och arbeta med avancerad telekomindustri. Och näringslivet i Kumla och länet har stora behov av den kompetens som många av de varslade besitter.
Det säger landshövding Maria Larsson i en kommentar till att Ericsson nu varslar 360 av de 420 anställda i Kumla om uppsägning.

5G är en stor framtidsmöjlighet för Ericsson och svensk telekomindustri. Kumlafabriken kan vara en del av den framtiden, hoppas  Maria Larsson.

Redan när Ericsson för någon månad sedan aviserade att man ska varsla i Kumla så var landshövdingen i kontakt med Kumlas kommunledning, med Region Örebro län och med Anitra Steen, som regeringen utsett som en av statens samordnare för Ericsson-varslen.

 

– Det är bra att vi har dukat för bra samarbete mellan stat, kommun och region. Tillsammans med företaget och de fackliga organisationerna och en hoppfull utveckling på arbetsmarknaden så har vi förutsättningar att klara detta, säger Maria Larsson.