Åker till Göteborg för att följa Yrkes-EM

På torsdag åker en buss fylld med lärare, arbetsförmedlare samt studie- och yrkesvägledare till Göteborg för att följa EuroSkills, eller Yrkes-EM, på plats.

– Vi har under många år anordnat dagar på temat Framtidens arbetsmarknad för att öka kunskapen om dagens och framtidens arbetsmarknad. Vi sprider kunskap om vilka kompetenser som efterfrågas nu och vad vi tror om framtiden i olika branscher. Denna gång blir det fokus på olika hantverksyrken när vi följer unga tjejer och killar som gör upp om medaljerna vi Yrkes-Em – EuroSkills, säger Karl Hulterström på Svenskt Näringsliv.

EuroSkills pågår 1-3 december i Göteborg då runt 500 yrkesverksamma från 27 länder deltar i tävlingarna. Sverige kommer i vanlig ordning medverka med ett Yrkeslandslag. De tävlande är max 25 år och har alla gått en yrkesutbildning.

– 2016 är utsett till Yrkesutbildningens år så vad passa bättre än att lägga fokus på just yrkesutbildningar och att besöka EM när det för första gången arrangeras i Sverige? säger Karl Hulterström.

Temadagarna Framtidens arbetsmarknad anordnas av representanter för Region Örebro län, Svenskt Näringsliv, Teknikcollege, Vård & Omsorgscollege, Arbetsförmedlingen, Örebro Universitet samt Örebro Kommun.