Kurdisk kulturkväll flyttas till Tegelbruket – tack vare stort publikintresse

kurdisk-kultur

Den 3 december bjuder föreningen We Feyli in till en kurdisk helkväll med modevisning av kurdiska folkdräkter, dans, musik och fika. Under eventet kommer du även kunna ta del av kurdiskt hantverk och föreläsningar.

Eventet hålls på Tegelbruket och syftet är att dela med sig av den kurdiska kulturen för att främja integration.

Det kommer att bli en helkväll fylld med inslag från Kurdistan i syfte att sprida kunskap och förståelse för den kurdiska kulturen. Kurdistan sträcker sig över Iran, Irak, Syrien och Turkiet, och alla områden har sina egna folkdräkter och traditioner. Utöver modevisningen kommer du att bjudas på folkmusik och dans samt hantverk och föreläsningar om kurdisk historia och kultur. We Feyli bjuder även på fika för att du ska få uppleva traditionella smaker från Kurdistan.

– Det främsta målet med det är eventet är integration. Vi vill samla kurder, svenskar och människor från andra länder på en och samma plats för att dela med oss av den kurdiska kulturen. Vi tror att det krävs kunskap och förståelse för varandras kulturer för att vi ska kunna finna en större acceptans för varandra, säger Shahla Ojagh – sekreterare i We Feyli.

Eventet har redan uppmärksammats av Newroz tv, en kurdisk tv-kanal, som bjöd in Shahla för att prata om den kurdiska kulturkvällen. Newroz tv kommer även att vara på plats på Tegelbruket den 3 december.

När: 3 december, 18-23.

Var: Tegelbruket Örebro, Lertagsgatan 2.
Lokal: Multihallen. Fri entré.