I dag börjar inspirationen flöda ur Rådhuskalendern

radhuskalendern-ny-2

Vad döljer sig bakom den första luckan i årets Rådhuskalender? Det får vi se i dag när det är dags för den första lucköppningen med temat ”Inspiration”. – Samtidigt kan man gå in på webben och se bilder på verket och förlagan, och en film där konstnären och barnet pratar med varandra om sina bilder, säger Ove Lundkvist, producent på Soul NPP.

Rådhusets julkalender firar tio år med ett tema där 48 personer har varit med i den konstnärliga processen: 24 konstnärer och 24 barn som parvis är släkt eller har en nära relation.

– Barnet har inte fått några riktlinjer alls, utan har skapat sin teckning helt utifrån sin egen fantasi, säger Ove.

Som vanligt öppnas en lucka 17.02 varje dag förutom på julafton då den öppnas 22.30. Och varje dag får man sig lite mer konstnärligt till livs på webben i form av verk och teckning sida vid sida och ett samtal mellan konstnär och barn som bara det kommer att vara nog så inspirerande.

,