Glada Hudik-teatern till Örebro för att bekämpa fördomar

glada-hudik

Glada Hudik-teaterns kritikerrosade föreställningen Trollkarlen från Oz har setts av över 100 000 personer och belönats med en grammis för den specialskrivna musiken. Den 17 maj kommer föreställningen till Conventum Arena i Örebro. Parallellt med turnén genomförs projektet “Barn föds inte med fördomar” som vänder sig till elever i åk 4-6 med syfte att ge barn i Örebro sunda värderingar genom att acceptera och uppskatta olikheter.

– Vi är övertygade om att det bästa verktyget för integration är människors möte över gränserna. Därför vill vi att barn på ett naturligt sätt får möta olikheter. Det blir möten där alla lär sig något nytt. Raserar vi fördomar på ett område, faller de lättare även på andra områden. Målet är inte att förändra världen, utan sin klass, säger verksamhetsledare Pär Johansson.

Projektet ”Barn föds inte med fördomar” känns just nu viktigare än någonsin. Det är en manifestation för ett Sverige där alla är lika mycket värda och där allas förmågor tas tillvara på bästa sätt.

Projektet har med stor framgång använts i svenska skolor och har redan nått över 30 000 elever.

foto: Björn Lans/ Glada Hudik-teatern