Jul i Folkton till Konserthuset – översättning på älvdalsmål

STOCKHOLM 2015-09-10 Pressbild PROGRAMBOLAGET & MTA PRODUCTION PRESENTERAR: TURNÉ: JUL I FOLKTON 2015 Bilden: Gruppbild på JUL I FOLKTON 
Photo: Patrik C Österberg/MTA Productions ***FRI PRESSBILD***

STOCKHOLM 2015-09-10
Pressbild
PROGRAMBOLAGET & MTA PRODUCTION PRESENTERAR:
TURNÉ: JUL I FOLKTON 2015
Bilden: Gruppbild på JUL I FOLKTON

Photo: Patrik C Österberg/MTA Productions
***FRI PRESSBILD***

Jul i Folkton ger sig åter igen ut på turné och som alltid bjuds det på julmusik i folkton, egna versioner av kända jullåtar och nya inslag som överraskar. Föreställningen innehåller musikanternas personliga historier och anekdoter om julen från förr och nu. Årets program lägger särskild tonvikt på nyår och julmusik från olika delar av världen. Bland annat finns en ny översättning till älvdalsmål på dikten Ring klocka ring med i programmet.

Den 15 december spelar de på Konserthuset.

– Det handlar om att inte fastna i det gamla. Nu när världen ser ut som den gör, är det lätt att fångas av mörkret. Därför måste vi modigt gå ut i ljuset och försöka känna hopp. Meningen ”Ring ut, ring ut de tusen krigens år, ring in den tusenåra fredens rike” inspirerade mig särskilt, säger Lena Willemark.

foto: Patrik C Österberg

I Jul i Folkton ingår: Ale Möller, Lena Willemark, Esbjörn Hazelius, Lisa Rydberg Olle Linder och Roger Tallroth.