Klubb Bubbla samlar in till Musikhjälpen

Tisdag 13 december 19.00 är det åter igen dags för Örebro länsteaters scen för estradpoesi och spoken word. Klubb Bubbla #23: Hjälp till Musikhjälp tillägnas Musikhjälpens insamling, och håller flera välgörenhetsauktioner där det går att ro hem poetiska tjänster.

Kvällens gäster är:

 • Kung Henry/Henry Bowers
  Bakom samma skägg döljer sig två alias. Den ena en svensktalande poet/spoken word-artist som vunnit poetry slam-SM, talat stora ord i SVT och SR, översatt Tom Waits-sånger och läst Dag Thelander-repliker på teatern. Den andra en engelsktalande hip-hop-artist med en särskild talang för battle-rap, vinnare på Kingsize-galan två år i rad och utan tvekan landets vassaste förolämpare.
 • Agnes Török
  Svensk-skotsk spoken word-artist som rör sig obehindrat mellan svenska och engelska i spoken word och scenpoesi. Blev respekterad andrapristagare i poetry slam-SM och vinner med tydlighet och säkert scenframträdande.
 • Skuggan av Svampen
  Hip-hop-gruppen med ursprunget i Örebronx, i skuggan av vattentornet Svampen, är tillbaka! Vem minns Alex Zikas “Polis/poesi”? På senare år har de samarbetat med Djurparken, Östblockarn, och Henry Bowers, för att nämna några. Deras senaste skivor “Vesuvion” och “Stackars dig” har gjort avtryck i svensk under- och överjord.
 • Michael Horvath
  Tidigare svenska mästaren i improviserad poesi fortsätter som ständig konferencier.