Hanna Dufva blir ny chef för Tekniska förvaltningen

Hanna Dufva blir ny förvaltningschef för Tekniska förvaltningen i Örebro kommun. Hon har varit tillförordnad på tjänsten sedan i augusti och har innan dess arbetat med kommunens långsiktiga hållbarhetsarbete, direkt under kommunledningen.

– När jag fick frågan i våras om att komma tillbaka till den förvaltning där jag började min yrkeskarriär, kändes det roligt och lite som att komma hem, och jag är glad om jag får fortsätta. Jag kommer närmare praktiken och har med mig erfarenheter och en tydlig målbild för Örebro kommun som blir nyttiga i jobbet som förvaltningschef, säger Hanna.

– Jag är mycket nöjd med rekryteringen. Hanna Dufva är en klok och kompetent person, och jag är förvissad om att Tekniska förvaltningen kommer fortsätta utvecklas effektivt och hållbart under hennes ledning, säger kommundirektör Anne Andersson.

Örebro växer och det ger stora utmaningar, inte minst i att bygga den infrastruktur som detta kräver.

– Vi måste hänga med i utvecklingstakten och samtidigt utveckla infrastrukturen så smidigt som möjligt. Det innebär bland annat att vi ska lyssna till vad medborgarna vill och informera om förändringar i så god tid som möjligt. Vi arbetar till exempel med att de grävarbeten som ska göras samordnas på ett bättre sätt. Det hoppas jag att örebroarna ska märka av, säger Hanna som också ser att Tekniska förvaltningen spelar en viktig roll i kommunens arbete för att nå klimatmålen.