Vänsterpartiet om Kulturkvarteret: “Bra att man äntligen satsar på kulturen”

– Det är bra att man äntligen satsar på kulturen i Örebro. Tidigare har det investerats enormt mycket i idrottsanläggningar kring Behrn arena och det är positivt att kulturen nu prioriteras och får fräscha lokaler, säger Murad Artin, oppositionsråd för Vänsterpartiet i Örebro kommun

För Vänsterpartiet är både Kulturskolan och Stadsbiblioteket otroligt viktiga institutioner och samhällsaktörer och att de nu får möjlighet att växa och utvecklas till något nytt och spännande är positivt.

– Kulturskolan gör det möjligt för barn och unga från olika bakgrund att utvecklas med sång, dans och så vidare på ett fantastiskt sätt. Att vi har ett välfungerande stadsbibliotek som också är en bra arbetsplats är en viktig stomme för ett demokratiskt samhälle,fortsätter Murad

Samtidigt innebär Kulturkvarteret en stor och omfattande satsning som skapar högre lokalkostnader för de båda verksamheterna än i dag och vi tar oron från kulturlivet på allvar.

– För oss är det viktigt att det här bara är ett första steg och en början på en helt ny ambition för kulturområdet. Att man satsar mycket nu, får inte betyda att det går ut över andra verksamheter och framtida satsningar. Det fria kulturlivet, föreningslivet och studieförbunden är avgörande för ett starkt kulturliv i Örebro, så vi ser framför oss att man i framtiden också satsar på dem, avslutar Murad Artin.

,