Ingen hyreshöjning alls för Botryggs hyresgäster

Årets hittills lägsta resultat i hyresförhandlingarna finns i Örebro. Botrygg och Hyresgästföreningen har kommit överens om att inte höja hyrorna 2017. Hyresgästföreningen berömmer bolagets förvaltning.

Hyresförhandlingen mellan Botrygg och Hyresgästföreningen har resulterat i att bolaget inte kommer höja hyrorna för sina lägenheter i Örebro under 2017. Det enda undantaget är 66 lägenheter som kommer få en hyreshöjning på 0,8% men i utbyte kommer de få en nybyggd tvättstuga. Hyresgästföreningens förhandlare är väldigt nöjd med förhandlingsresultatet.

– Det här är en riktigt bra överenskommelse. Vi har haft en bra dialog tillsammans med Botrygg som verkligen jobbar för sina hyresgäster, säger Marcus Johansson Förhandlare Hyresgästföreningen

Överenskommelsen sticker ut jämfört med tidigare överenskommelser i Örebro län och det är inte första året som Botrygg ligger betydligt mycket lägre än snitthöjningen. Hyresgästföreningen tror att många fastighetsägare har mycket att lära från Botrygg:s förvaltning och lyfter fram bolaget som ett gott exempel på bostadsmarknaden.

– Botrygg sticker ut i mängden. De visar år på år att de klarar av att hålla en hög förvaltningskvalité utan att de försöker driva igenom höga hyreshöjningar. Bolaget har verkligen hyresgästernas bästa i tanke och jag tror att många av fastighetsägare kan lära sig mycket av dem, säger Marcus Johansson.

,