Örebro kammarkör auktionerar ut två meter kyrkbänk för Musikhjälpen

musikhjalpen-logga-kyrka-2

Flera av sångarna i Örebro kammarkör är musiklärare eller sångpedagoger och brinner lite extra för årets insamling till Musikhjälpen: Barn i krig har rätt att gå i skolan. Därför auktionerar kören ut två meter kyrkbänk på första raden, till samtliga tre julkonserter i S:t Nicolai kyrka helgen 17–18 december.

– Det är alltid fullt med folk i S:t Nicolai kyrka under Örebro kammarkörs julkonserter och också viss kamp om de bästa platserna. Vi tyckte det här var en bra idé, säger Elisabeth Lundberg, alt i kören och till vardags fiollärare på Örebro kulturskola.

– De som budar hem auktionerna vet i förväg att de kan räkna med bra platser och gör samtidigt skillnad för utsatta barn.

Över 30 miljoner barn kan inte gå i skolan på grund av krig och konflikter.

– Bara i Syrien är över 6 000 skolor förstörda, skadade eller ockuperade, säger Elisabeth Lundberg. Samtidigt är det utbildning som lägger grunden till förändring – och för barn i krig kan skolan också vara en frizon. Som lärare vet vi hur viktigt det är för barn att få utvecklas och växa med nya kunskaper. Den här insamlingen är helt enkelt jätteviktig.

,