Örebrolåten Bit för bit släpps i hiphop-version – livepremiär på Musikhjälpens förfest

hiphop-bit-for-bit

Nu släpps den fjärde versionen av Örebrolåten Bit för bit. Stjärnskottet och hiphopparen Eki tar låten till ännu en ny nivå och kommer framföra den live på Musikhjälpens förfest på Stortorget nu på måndag.

25-åriga Ejub Hadzimesic bor sedan 2006 i Örebro och har länge brunnit för musik och framförallt hiphopen. Han har tidigare släppt låtar som ”Du e skön” och ”I min arre” och är nu aktuell med den fjärde versionen i Soundtrack Örebro-serien – och såklart med en något gungigare stil.

– När jag fick förfrågan om att göra en hiphop-version av låten Bit för bit så var det svårt för mig och tacka nej. Jag ville visa hiphop-Örebro för invånarna och videoproduktionen den talar för sig själv. Jag är en stolt Örebro-representant och kan gott rekommendera denna stad till allt och alla, säger Eki.

I musikvideon visar Eki upp en bredd av staden och dess olika områden. Du kan även skåda Örebroprofiler som landshövdingen Maria Larsson, Lisa Dahlqvist, Nordin Gerzic och Mårten Rapp i videon som är producerad av davidlf.se och PAYBACK. Videon publiceras idag, fredag, på:

www.soundtrackorebro.se.

Nu på måndag kommer Eki framföra låten för först gången live på Förfesten innan Musikhjälpen på Stortorget med start 18:30. Han kommer även framföra sina egna låtar varav låten ”Kör” även den kommer spelas för första gången.

Projektet Soundtrack Örebro startades våren 2015 med syftet att skapa ett ljudvarumärke för Örebro stad. En uppmaning gick ut till örebroarna att skicka in egna bidrag vilket resulterade i att ett sextiotal bidrag kom in. En tillsatt jury valde ut fyra bidrag som de sedan satte ihop till en och det var då låten Bit för bit föddes. Därefter har tre versioner av låten släppts, en klassisk version av Svenska Kammarorkestern i arrangemang av Simon Bovin Schierup, en poplåt, producerad av The Collab och framförd av Ellen Hagerius och en lugnare version producerad av Studio Rymdklang och framförd av Boris René.

– Låtskrivarprocessen för det här projektet har varit väldigt speciell. Kanske att en låt aldrig gjorts på det här viset förut. Örebroare och människor med ett hjärta för staden har lämnat in sina versioner med det enda kravet att själva platsen Örebro skall vara inspirationen och utgångspunkten, säger Rebecca Larserö, projektledare på Örebrokompaniet som är initiativtagare till Soundtrack Örebro.

foto: Robin Andersson

,