ÖSKs Jonas Ask kan bli Årets supporter

Årets fan är tävlingen som hyllar alla de fans som står upp för sitt lag, sin förening eller sin idrottsidol, i vått och torrt, på ett schyst sätt. Intresset för årets upplaga av Årets fan har varit rekordstort och nu kan Unibet, som står bakom initiativet, stolt presentera tio finalister. Vinnaren utses i slutet av december och väljs av en jury där Glenn Hysén är ordförande. En av finalisterna är Jonas Ask från ÖSK Söder.

 Motivering: Utan Jonas skulle klubben antagligen inte ens finnas eller åtminstone inte vara så framgångsrik som den är idag. När Jonas kom till föreningen fanns det knappt ett lag. Nu har de gått stadigt upp i seriesystemet och spelar i division 1. Jonas gör verkligen allt för Söder, han är där först och lämnar sist vare dag. Han tvättar kläder, skjutsar och hämtar spelare som har svårt att hinna från jobbet. Han betyder allt! Jonas lägger ner all sin fritid för att damlaget ska gå runt och för att alla ska trivas. Han jobbar ständigt med att utveckla klubben och att få spelare och ledare att känna sig som hemma.

– Intresset för tävlingen har varit enormt och vi har fått in drygt 200 härliga nomineringar. Nu har vi till slut enats och valt ut tio goa finalister som har visat ett fantastiskt engagemang för sina föreningar. Det har varit riktigt skoj att ta del av alla fina historier och det värmer verkligen att det finns så mycket bra fans över hela landet, säger Glenn Hysén, fotbollslegendar och juryordförande för Årets fan.

Syftet med Årets fan är att lyfta fram och hylla alla fans i sportsverige som representerar ett schyst supporterskap i. Nomineringsprocessen har skett via en hemsida, där vem som helst har kunnat anmäla sig själv eller någon som man anser är värdig att bli Årets fan. Vinnaren får ett personligt utformat pris till ett värde av cirka 10 000 kronor samt material att skänka till sin favoritförening för cirka 20 000 kronor.

– Supporterkulturen har varit ett hett debattämne under de senaste åren så därför är det extra kul att vi fått in så många nomineringar för personer som är supportrar i ordets rätta bemärkelse. Med tanke på vad som hände i Helsingborg är det kanske viktigare än någonsin att lyfta den positiva supporterkulturen. Samtliga finalister är skolboksexempel på vad den här tävlingen handlar om, säger Jonas Nilsson, pressansvarig Unibet.