Tog första spadtaget för Citypassagen på norr

img_0023-5

Med hjälp av en grävmaskin tog kommunalrådet Kenneth Nilsson (S) det första spadtaget för kontorsbyggnaden Citypassagen på norr. I början av 2019 kommer hela fastigheten stå klar för inflyttning och i dagsläget är det klart att Örebro kommun kommer att hyra tre av de sju våningsplanen. Ytterligare två stor hyresgäster är på väg in, men där är inga kontrakt underskrivna i dagsläget, förklarar Claes Larsson, vd region mitt på fastighetsbolaget Castellum. Det är Peab som bygger Citypassagen.

I det inledande arbetet har man hittat sex stora drivmedelstankar som är nedgrävda. Nu måste tankarna bort och området saneras innan bygget kan fortsätta enligt plan.

Illustration nederst: Castellum

Läs mer om projektet:

https://www.castellum.se/vara-projekt/citypassagen-orebro/

img_0007-2

img_0001-1

img_0011-3

img_0016

citypassagen-utsikt

,