Ny livescen för indiemusik – start med Frida Hyvönen i Konserthusets restaurang

frida-hyvonen

Klubb Mono är en ny liveklubb i Konserthusets restaurang som presenterar det bästa från den svenska indiescenen. Klubben vill berika Örebros livescen genom att ta sikte mot det alternativa, oberoende och äkta. Arrangörerna Örebro Konserthus och For the sake of the song, Mikael Lehikoinen och Niclas Jonsson, förklarar hur de tänker kring den nystartade liveklubben.

– Mono är en ny liveklubb i Konserthusets restaurang som kommer att presentera det bästa från den svenska indiescenen. Klubben ska bli ett ställe för alla musikälskare. Vi vill göra en liveklubb som känns äkta, engagerande och utmanande, men framförallt vill vi göra klubben tillsammans med publiken.

Frida Hyvönen – Lördag 11 februari 
Med sin unika röst, lysande texter och pianodrivna melodier, har grammisnominerade Frida Hyvönen varit en av den svenska popmusikscenens mest tongivande artister i närmare 11 år. Nu har hon släppt sin fjärde fullängdsskiva, som också är hennes första på svenska. Albumet har fått namnet ’Kvinnor och barn’ och är en samling starka historier, berättade genom träffsäkra texter. Albumet har mottagits med stor värme av en enad kritikerkår och spås redan bli en modern klassiker. Frida Hyvönen är grammisnominierad till årets album, årets kompositör och årets textförfattare.

Amanda Bergman – Lördag 4 mars

Känd i indiekretsar under namnen Hajen och Idiot Wind, senare som sångerska och låtskrivare i hyllade bandet Amason. År 2010 släppte Amanda sin första EP som blev mycket uppmärksammad både i Sverige och internationellt. Hon åkte på ett flertal turnéer världen runt som förband till First Aid Kit och Tallest Man on Earth. 2016 kom debutalbumet Docks och Amanda har efter det turnérat runtom i Skandinavien och Europa. I vår åker Amanda ut på turné i Sverige igen för att framföra helt nytt material.

Jens Lekman – Fredag 7 april 

Jens Lekman slog igenom med debutalbumet “When I Said I Wanted To Be Your Dog” 2004, och blev omedelbart en av Sveriges mest älskade indieartister, samtidigt som han hyllades världen över. Sedan dess har Lekman fått otaliga utmärkelser och lysande recensioner, och etablerat sig som en av Sveriges starkaste och mest pålitliga singer-songwriter, med magiska låtar där hans unika berättarstil och texter möter finurliga melodier. Under våren 2017 är Jens Lekman tillbaka med sitt fjärde fullängdsalbum.

foto: Elin Berge/ Luger