Här ska du kunna ta ut kontanter – och sätta in dem

bankomat

Bankomat AB etablerar just nu kontantcenter i hög takt. Målsättningen är att ha 80 klara i slutet av 2017. Planerna pågår för fullt för nästa års etableringar som bland annat kommer att ske i Haparanda, Sundsvall, Solna, Västerås och Örebro. Men utmaningarna är stora när det gäller att hitta rätt lokaler.

I ett kontantcenter kan man ta ut och sätta in sedlar via automater och i många finns det även tillgång till euro. I de flesta fall ligger kontantcentret i ett köpcentrum, resecentrum eller i en annan inomhusmiljö där det känns enkelt och tryggt att hantera sina kontanter.

– Vi söker intensivt efter rätt platser. Vi vill vara i centrala inomhusmiljöer där folk är i rörelse. Behovet av att hantera sedlar via våra automater ökar och på vissa orter är vi direkt underetablerade, framförallt när det gäller möjligheten att göra insättningar, säger Johan Nilsson, chef Kund & Marknad, Bankomat AB.

– Vi har tät kontakt med fastighetsägare och centrumledningar för att få tillgång till bra lokaler. Våra kontantcenter skapar ett flöde av människor som kommer hela köpcentret till godo. Fastighetsägare och centrumledningar är mer än välkomna att höra av sig till Bankomat AB med tips, fortsätter Johan Nilsson.

Så gott som alla bankkunder i Sverige kan göra uttag via Bankomats uttagsautomater. Insättningstjänsten kan i dagsläget användas av kunder till Handelsbanken, Länsförsäkringar Bank, Nordea, SEB och Swedbank med Sparbankerna.

,