Nu kan du låna skridskor och hjälm i bandyhallen – satsning från Kultur- och fritidsförvaltningen

Allmänhetens åkning är en populär sysselsättning och på de tider Örebro kommun erbjuder är det många besökare på anläggningarna. Kultur- och fritidsförvaltningen har gjort en satsning och köpt in ett antal skridskor och hjälmar i olika storlekar för utlåning till både barn och vuxna. Tanken med utlåningsverksamheten är att öka möjligheten för alla som vill att kunna prova på att åka skridskor helt gratis.

– Nu utvecklar vi vår redan välbesökta allmänhetens åkning. Precis som i många andra fall så gör vi det tillsammans med föreningslivet och för att fler ska kunna ta del av Örebro kommuns fritidsutbud, säger fritidsnämndens ordförande Jonas Håård (S).

Det är ÖSK Ungdom Bandy som kommer att utföra utlåningsverksamheten på uppdrag av Kultur- och fritidsförvaltningen. Till att börja med kommer utlåningen av skridskor att ske under vissa tider, men vid stor efterfrågan så finns möjligheten att tiderna utökas.

Öppettider för utlåning
Fredagar, kl. 18.30–21
Lördagar, kl. 8–11
Söndagar, kl. 8–10
Vardagar under jullovet och sportlovet, kl.10–15

Plats
Bandyhallen, Behrn arena