Länets idrott hyllar guld-gymnaster i hockeypaus

ogf

Få idrotter i länet har varit lika lyckosamma som gymnastiken under 2016. ÖGF vann två guldmedaljer vid EM och dessutom en guldmedalj i SM. För att hylla deras prestationer har ÖLIF/SISU i samspel med Örebro Hockey förberett en hyllning i samband med matchen mot Växjö den 28 december i Behrn Arena.

– Alla idrottare som förmår sätta upp djärva mål och sedan nå dem är en sann inspiration för alla som brinner för idrott, säger Charlotta Stenhem, distriktsidrottschef i Örebro län. Av samma skäl vill vi lyfta fram de här fantastiska idrottarna inför en bred hemmapublik, förklarar hon.

Vid ceremonin på Behrn Arena deltar Marie-Louise Forsberg Fransson, ordförande i ÖLIF/SISU liksom Ulf Gejhammar, klubbordförande i Örebro Hockey. Båda vill visa sin uppskattning i samspel med publiken.

– Utan tvivel är gymnastik och hockey vitt skilda idrotter, säger Ulf Gejhammar, Ändå har utövarna såsom professionella idrottare väldigt mycket gemensamt. De har modet att satsa allt och att driva sin egen utveckling till yttersta prestation. På så sätt kan dessa duktiga gymnaster inspirera även oss till nya höjder, avslutar Ulf.

foto: ÖGF/Fredric Fredrixzon Berggren