Här är pizzan örebroarna gillar mest

Nyårsdagen är den dag på året som örebroarna beställer mest pizza. En tradition som, enligt en undersökning från hämtmatsappen OnlinePizza, gör att försäljningen går upp med mer än 150 procent. Undersökningen visar även att Vesuvio varit 2016 års mest beställda pizza i Örebro.

Svenskarna älskar att äta pizza på nyårsdagen. Något som leder till intensiva förberedelser hos landets pizzabagarna, för att klara av beställningstrycket från appar och telefon. Kebabpizzan var svenskarnas favorit under 2016, baserat på mer än tre miljoner beställningar från OnlinePizzas kunder.

– Varje år sker en stor ökning i beställningsstatistiken under nyårsdagen, då tre gånger så många appar eller ringer hem pizza jämfört med en vanlig söndag. Högst tryck är det i våra system mellan 13.00 och 15.00 samt 17.00 och 19.00, då får pizzabagarna det riktigt svettigt, säger Anders Signell, VD för OnlinePizza.se.
Baserat på årets beställningar bland 1361 restauranger som är anslutna till OnlinePizza presenteras nu 2016 års lista på de populäraste pizzorna i Örebro. Bland originalversionerna är Vesuvio favoriten, där den egenmodifierade pizzan – en version där ingredienserna plockas ihop efter kundens tycke och smak – beställs allra mest.