Dags att nominera till regionens energipris

Varje år delar Region Örebro län i samarbete med Länsstyrelsen ut två stycken energipris. Nu är det dags att uppmärksamma dem som under 2016 gjort goda insatser för att nå vårt mål om ett län utan nettoutsläpp av växthusgaser. Vem som helst kan nominera en person, en organisation, ett företag, en kommun eller förvaltning till priset.

– Vi har fått stor uppmärksamhet, både i media och från andra företag. Kommunen gav oss blommor och uppmärksammade oss på en företagarfrukost. Det känns som att vi kan ha inspirerat andra företag – ”kan vi så kan ni”. Vi har också fått upp ögonen för Region Örebro läns arbete med energi- och klimatfrågor och har varit på flera seminarier, berättar Tina Sjöholm från Kjellbergs logistik som vann ”Årets föredöme” 2014.

Priset delas ut i två kategorier:

  • Årets Inspiratörär ett pris som går till en person eller organisation som genomfört åtgärder eller utvecklat produkter eller tjänster som på ett påtagligt sätt minskar klimatpåverkan och energianvändningen eller ökar användningen av förnybar energi.
  • Årets föredömeär ett pris som delas ut till företag, kommun (förvaltning) eller organisation som genomfört åtgärder eller utvecklat produkter eller tjänster som på ett påtagligt sätt minskar klimatpåverkan eller energianvändningen eller ökar användning av förnybar energi.