De har tagit fram en ny app: Stäng av mobilen och få rabatt i butiker

mobilbegransningsapp

Med den nya appen Plockd får användare rabatter i flera butiker. Kravet är dock att du stänger av mobilen. En avstängd mobil samlar poäng, som i sin tur ger rabatterna.

Appen är främst riktad till studenter som har svårt att lägga ifrån sig mobilen även under studier. Det är studenten Adam Jafer tillsammans med de tidigare studenterna vid Örebro Universitet, Christoffer Nordström och Göte Brunasso, som tagit fram appen.

På kort tid har den fått fler än 1 000 användare. Nära 20 butiker är med i rabattsystemet och fler är på väg in, berättar Christoffer. Butikerna finns i nuläget främst i Örebro, men fler orter är på gång. Appen fungerar i nuläget endast på vissa platser, till exempel på campus vid universitetet.

foto: Therese Johansson/ Örebro Universitet

,