Kommunalrådet med i toppen på Årets lantis

per-ake-sorman-c

Kommunalrådet Per-Åke Sörman (C) tar i år plats sex av 100 i tidningen LANDs utmärkelse Årets lantis för 2016, tre placeringar bättre än året innan.

För nionde året i rad presenterar LAND listan över de personer som tidningen, tillsammans med tidningens läsare, anser förtjänar en extra hyllning och applåd för sitt makalösa engagemang för Sveriges fantastiska landsbygd.

Kommunalrådet som är född och uppväxt i trakterna kring Ervalla bor idag i Klysna och har alltid jobbat för en bättre liv på landsbygden och sjätteplatsen till Per-Åke motiverar tidningen LAND så här:

“Det nyblivna kommunalrådet och landsbygdsutvecklaren har genom åren initierat bland annat Bygdenytt och Bygde-TV för ett område med 1 400 personer. En sann idéspruta som även räddat skogsutbildning och initierat bygdeklassiker med cykellopp, skidor, simning och löpning”.

– Tveklöst känns det mycket hedrande att många års arbete uppmärksammas. Min ambition är alltid att göra landsbygden till en bättre plats att bo på, aldrig att ta några utmärkelser eller kvala in på listor. Sen går det ju inte att sticka under stolen med att det är riktigt kul att vara med och dessutom ta en bra placering på den här listan. Ett kvitto på att jag verkar vara något på spåren, säger Per-Åke Sörman (C) kommunalråd och landsbygdskämpe.

– Utifrån min roll som kommunalråd vill jag få in mer närodlat och närproducerat i kommunens verksamheter. Lokalt i bygden fortsätter vi på den inslagna vägen med allt som händer och givetvis kommer uppvaktningen av våra nya bygdebor fortsätta. Mitt mål är att hela kommunen ska kunna leva, avslutar Per-Åke Sörman (C).