Gratis läxhjälp i matematik på Tegelbruket

Nu får elever i Örebro ännu större möjligheter till individuell hjälp med sina mattestudier helt gratis. Måndagen den 30 januari öppnar Mattecentrum en ny räknestuga i Tegelbruket på väster. Elever från alla skolor är välkomna, oavsett deras ålder, kurs eller kunskapsnivå.

Till den ideella föreningen Mattecentrums räknestugor kommer elever från både grundskolan och gymnasiet. Eleverna som kommer dit vill ofta satsa på ett högre betyg, de vill få mängdträning eller vill kunna hänga med bättre på lektionerna. Många kommer till Mattecentrum bara för att få någon att diskutera matematik med eller för den trevliga atmosfären. Räknestugan pågår kvällstid under två timmar varje vecka. Det är gratis att delta och det är ingen föranmälan.

Mattecentrums räknestugor är ett komplement till den ordinarie skolundervisningen. Volontärerna som bemannar räknestugorna är personer som kunniga inom matematik, såsom civilingenjörer, matematiker och naturvetare, och alla ställer upp helt ideellt. Hjälpen i räknestugorna blir därför såväl engagerad som verklighetsnära. Mattecentrum driver för närvarande 110 räknestugor i veckan fördelade på 31 städer över hela Sverige. Ca 5 000 elever besöker räknestugorna i månaden.

Sedan tidigare driver Mattecentrum räknestugor på Karolinska skolan, Rudbecksskolan och Tullängsgymnasiet. Men nu växer föreningens verksamhet i kommunen. Den 30 januari öppnas en helt ny räknestuga i Tegelbruket.

– Det känns jättekul att vi äntligen kan starta upp verksamhet i Tegelbruket! Tanken på en räknestuga där har funnits en tid och nu vi fått ihop en fin grupp volontärer som är redo att hugga in på elevernas alla mattefrågor, säger Isabelle Almskoug, ansvarig för region Öst i Mattecentrum.

– I Räknestugan får du hjälp av kunniga och trevliga volontärer. Där får du också möjlighet att både öka dina kunskaper och få bättre resultat i dina studier i matematik på effektivast möjliga sätt, fortsätter Isabelle Almskoug.