Här är fem nya platser för återvinning – där kan du lämna glas

fti-glas

Den 20 januari ställs behållare för återvinning av färgade och ofärgade glasförpackningar ut på fem platser runtom i centrala Örebro. Förpacknings – och Tidningsinsamlingen (FTI) vill skapa bättre tillgänglighet för boende och stärka upp sorteringen i Örebro.

– Med de nya behållarna på plats vill vi underlätta för invånarna i Örebro att på ett enkelt sätt återvinna mer av sina glasförpackningar. Det är väldigt roligt att kunna erbjuda flera insamlingsplatser, säger en glad Jenny Randborg, regionchef, Förpacknings- och Tidningsinsamlingen (FTI).

De nya behållarna för glasförpackningar kommer att ställas ut på följande platser; Prinsgatan 15B, Oskarstorget, Kungsgatan 46/Kungsplan, Drottningparken och vid Södra Station.

– Örebro kommun har satsat mycket på att förbättra sorteringen på stan med nya typer av papperskorgar. Som ett komplement till kommunens satsning väljer vi att också möta behovet av ytterligare sorteringsmöjligheter med fler insamlingsplatser för glasförpackningar, säger Jenny Randborg, FTI.

,