I dag startar årets omgång av Vi i femman – direktsänds från radiohuset

I dag kör Sveriges Radio igång kvartsfinalerna i Vi i femman. Varje tisdag och torsdag mellan klockan 17.00 och 18.00 kan du följa tävlingarna i FM eller på sverigesradio.se/orebro. Den 7 februari sänds den lokala finalen då utses länets bästa femteklassare.

Här är tävlingsschemat för kvartsfinalerna:

17/1: Karl Johans skola 5C – Fyren Ekalmens skola Klippan
19/1: Långängskolan 5A – Garphyttans skola 5
24/1: Fyren Ekalmens skola Holmen – Aggerudsskolan 5A
26/1: Tysslinge skola 5 – Lillåns Södra skola 5S

Programledare: Magnus Dahlberg.
Domare: Marie Hammarström.

Om Vi i femman:
“Vi i femman är Sveriges Radios allmänbildande frågetävling för femteklassare i hela landet. Programmet firade 50-årsjubileum under säsongen 2013, och är nu inne på sin 54:e säsong. 1970 började även SVT sända Vi i femman. Nuförtiden deltar ungefär 70 000 elever i uttagningstävlingarna – det är ungefär 70 procent av alla femteklassare i Sverige”.