Här finns 440 sommarjobb – campingbranschen letar säsongsarbetare

Att semestra i Sverige blir alltmer attraktivt. Under juni-augusti bor nästan hälften av alla övernattande turister i Sverige på en anläggning inom campingbranschen. Branschen omsätter 4 miljarder kronor, sysselsätter 10 000 personer och står för 15,5 miljoner gästnätter enligt branschorganisationen SCR Svensk Camping.

Swecamp är en kedja med 13 fristående och helårsöppna anläggningar där 10 % av branschens totala gästnätter spenderas. Nu söker Swecamps anläggningar ca 440 nya medarbetare inför sommaren 2017 och även tillsvidaretjänster skall tillsättas. 440 personer som vill bidra till branschens utveckling med gästens upplevelse i fokus.

Inom Svensk besöksnäring finns tydliga huvudsäsonger. Anläggningarna som ingår i Swecamp har öppet under hela året och har anläggningar med både vinter och sommar som huvudsäsong.

– Säsongsjobb är attraktiva hos ungdomar och ungdomar är viktiga för vår bransch. Om intresset finns hos medarbetaren gör vi vad vi kan för att omplacera personalen till en annan anläggning i kedjan med högsäsong under en annan period än den egna. Det resulterar i en trygghet för våra anställda. Kompetensen finns då kvar i kedjan vilket gör att vi kan behålla den höga kvalitén till våra gäster, meddelar Andreas Häggqvist, ordförande i Swecamp.

Tjänsterna ska tillsättas i följande län: Västerbotten, Värmland, Örebro, Stockholm, Västra Götaland, Jönköping Kronoberg och Skåne. Bland annat ingår Gustavsviksanläggningen i samarbetet. Läs mer här:

http://www.swecamp.se/anlaeggningar/swecamp-gustavsvik-resorts/

,